Harry Potter - Owl

23 November 2010

Chocolates from Langkawi

Today, aunt went to Langkawi with few of her friends and relatives. She came to our house to give us chocolates from Langkawi. I still remember when I went to Langkawi few years ago. Bought a lot of chocolates :-). Aunt gave us 3 packets of Hershey's kisses, a box of Cadbury's milk chocolate, a box of Cadbury's milk & white chocolate and a packet of Daim chocolates. Memang banyak Daim chocolates at Langkawi.


The chocolates.. Nyummy! Our chocolates dah lama habis but asyik lupa pesan ke mum or dad if they go to Mydin.

And the tickets..


21 November 2010

Books!


This is my first Harry Potter, English language book. Before this, I just read BM language punya Harry Potter books. Baru 2 weeks habiskan Deathly Hallows punya book yang ini. BM punya dah complete (Yeay!!)!

Yesterday, dah tengok2 kat MPH Online. Pertang tu, gi MPH Summit dulu, but takder lah pulak 1st book. So, pergilah ke Subang Parade! At last ada jugak. Mula2 jumpa yg Adult Edition. After that baru jumpa yang Children Edition :-).

So, semalam dah kemas2 rak almari because dah takde tempat dah nak letak all my storybooks. So, I already tempatkan satu rak yang letak buku Harry Potter and fail sekolah yang kosong ;-)








19 November 2010

Activities for Hari Raya Haji


Selamat Hari Raya AidilAdha Open-mouth smile! Sorry lah terlewat wish ye.. Semalam, I went to Summit USJ. Tengok HP7.. And hari raya haji pulak dah penat giles.

Aktiviti Raya Haji ;

Malam Raya Haji, dad sent Bibik to her relative’s house near our house. So, morning tu, mum cepat2 siapkan ganache for the chocolate cake and buat pulut kuning and rendang.

At 10am mcm tu, we all bertolak ke Seremban. Tahun ni nenek raya kat Seremban. Dalam perjalanan surelah baca buku kan.. Pukul 11, we all dah berada at dad’s sister’s house. Kat sana, ‘friendly’ Lala ni syok main clay/tanah liat hinggalah nenek pujuk her suruh makan. Lepas makan2 and beli mcm2 at kedai runcit, we went home.. at 3pm.. We reached home at 4pm. Cepat2 solat Zohor & Asar. After that, we went to Ikea.

Almondy Daim.. Dalam byk2 org kat Ikea ni, Yasmin sorang je yang beratur sambil capture sana sini Winking smile.

Tarts and muffins.. Nyumss! But sure tak habis if we took some..

Cantik kan dia design those prawns!            

Lala’s spaghetti and tomato sauce. 

Apple juice! Nyummy! Lama tak minum!

I don’t know what is this called but rasanya sedap giles!! Ada potato dia, very soft. Chicken dia pun nyummy!

Mell’s react at Ikea ;

 
Happy betul budak ni!

Ok byes!!

Leave your comments at the ShoutBox / ShoutMix.

15 November 2010

Purdah batik


Hello! Hari ni for Jamuan Kelas, 4 bekas mihun goreng Yasmin bawak + 2 boxes of pizza. Mcm2 makanan dia org bawak. Nugget, jelly, KFC, Mamee n mcm2 lagih.. Anyway,

Happy Birthday, Sofea! Sedap kek kau bawak tadi!

Tadi sambil2 main, reka2 lah purdah tetiba mcm org ARAB lah pulak!


Tadi, dinner Lala menarik gak.. Ucu buatkan maggi berbentuk bukit..


I don’t know what maggi is this sama ada goreng or goreng basah or goreng tanpa kicap (Yasmin kalau mkan maggi goreng mesti kene ada kicap).

Ok tak purdah tadi?



14 November 2010

9 months Melinda

Evenin’ folks! Tomorrow, we will be very busy about the ‘Jamuan Kelas’ at my school. My class teacher asked me to bring 2 pizzas and fried noodles yang cukup for 30 peoples. Mum asked aunt to order the noodles at Kak Ros’ stall. So, tomorrow before we ambik the noodles, we will contact Domino’s Pizza online first. Then only, dad will go ambik the mihun.
(Happy nya! Tomorrow tak belajar. Selasa & Rabu cuti Raya haji. Tinggal 2 days je and holidaysss!!!)

Dad & Lala went to entah ke mana but they are playing badminton with their friends.. So, Kiki’s mummy tidak ada di rumah ini mala. Kiki kene tido sendiri.

Laju betul masa ni berjalan.. Melly dah 9 months and Mum just took some pictures of her. And I took a video. She was crawling that time. Dia merangkak smakin laju.

Melly ni memang suka kat things yan pakai battery such as camera, handphone, Astro remote control, TV remote control and also wayar2 yang dia nampak. Tu yang nampak macam dia kejar camera.

She was watching TV time ni. Dia mmg suka tengok berita and iklan lagu TV3.



And she also ada banyak gigi. She ada 6 teeth now. Mcm2 dia telan. Nasi, ice cream, chocolates and biscuits. And our fingers!!!!


She likes to say ‘Geh, Geh’ which means ‘noisy’ or ‘bising’ in my bahasa. (my bahasa is bahasa Kelate lah, sure :))


And now video, ni yang malas ni.. Lama nak tunggu upload.

video



Leave your comments in the ShoutBox / ShoutMix.

More n More Certificates

I fount all my certificates and scanned them. Now, its time to share.











13 November 2010

Ice Creams!

Hello again! How’s your day? Hari ni Yasmin duduk rumah je sambil menghabiskan buku Harry Potter & the Philosopher’s Stone.

Morning tadi, mum went to Mydin. Yasmin kirimkan shampoo and floss je. Dah 3 hari Yasmin pakai shampoo Tesco bibik punya. Wangi :)

This is my first time pakai Sunsilk’s Straight Perfection shampoo. Wangi. 

And my floss/satin tape. This one more lembut than yang dulu. 

And tanpa diduga, mum bought 5 boxes of King’s ice creams. I most like the Pistachio Almond. Pistachio ni kan rasanya bila makan, very fresh! Like ubat gigi!

Cookies ‘n’ Cream. I of my favourites.

 Pistachio Almond. No one can kalahkan Pistachio!

Chocolate Chips. Nyummy!
 
 Raspberry Ripple. 

That's all for tonight. Now, nak pergi Williams, mkan2..

12 November 2010

SK Seafield - Hari Anugerah Kecemerlangan & Konvokesyen Pra Sekolah

Morning tadi, my school buat Hari Anugerah Kecemerlangan & Konvokesyen Pra Sekolah. So, like always, bekal sure lah sausages or nuggets. I brought nuggets just now. Our teachers paksa2 we all makan supaya tak pengsan..

Another story..
Yesterday, I was absent so kiranya I don’t know keputusan pelantikan pengawas 2011 lah. I don’t wanna be a prefect. But, tadi lepas telah dipujuk2 oleh cikgu supaya jadi prefect, Yasmin pun terima je la Sick smile..


Anugerah Tahun 3. Yang dibulat-bulat tu yang Yasmin terima.

Certificate. ‘Cemerlang Dalam Kurikulum’. I got 96.4%. Cemerlang ke tu? 

Prestasi Cemerlang.

Mata Pelajaran Terbaik Matematik. 100% I got. Easy ke? I don’t know.

Mata Pelajaran Terbaik Sains. 100% too. Yang ni takdelah susah sangat. But yang paling tidak disukai is COLOURING.

Ni scan gambar frame. Piala sebenarnya but rupanya mcm frame because ada kaki dia kat belakang tu. (Kiranya bleh letak atas meja)